CASAL D’ESTIU PAUSA

Aquest estiu els més petits també tenen l’oportunitat de passar-ho pipa al Casal d’Estiu que ofereix Pausa. La música, la diversió i la creativitat estan garantides.

Portada (4)

Informació

 • Acollida de 8:00h a 9:00h
 • Preu Setmanal: 10€     Dies puntuals: 3€/dia
 • Casal de 9:00h a 17:00h
 • Edat: de 4 a 11 anys
 • Dates: Pre-exploramúsics: 27 de Juny a l’ 1 de Juliol
 • Exploramúsics: 4 de Juliol al 8 de Juliol
 • 11 de Juliol al 15 de Juliol
 • Lloc: Escola de Música Pausa c/Alt de Pedrell 60 bxs Barcelona

      Preus

 • Casal: 100€/Setmana
 • Càtering: 7.50€ (Casolà)
 • Assegurança obligatòria que es pagarà al formalitzar la inscripció: 8€
 • Inscripcions i informació: Escola de Música Pausa
 • Tardes de 16:15h a 20:00h c/Alt de Pedrell 60 bxs Barcelona Per a més informació: exploramusics@gmail.com
 • Telèfons: 931 826 010 – 931 866 639

  1. Què volem fer?

OBJECTIUS GENERALS

 • Promoure experiències que facilitin el desenvolupament integral dels i de les participants.
 • Planificar les activitats tenint en compte que els infants en són els protagonistes.
 • Resoldre les situacions problemàtiques del dia a dia a través del diàleg i de manera constructiva.
 • Mantenir una cooperació directa amb la contrapart i amb les famílies.
 • Incloure sessions formatives per a l’equip educatiu en la planificació de les activitats.

  2. ¿Per què ho volem fer?

2.1. JUSTIFICACIÓ DE LES CAUSES

A partir de la diagnosi de la situació actual en la nostra societat durant els períodes de vacances hem pogut comprovar que hi ha determinades necessitats a cobrir en l’àmbit de l’educació no formal. D’una banda trobem que el curs escolar ha finalitzat i, en canvi, la majoria de famílies segueixen treballant, de manera que existeix incompatibilitat entre la vida laboral i la familiar. Per donar resposta a aquesta necessitat proposem el casal d’estiu, una proposta flexible i amb diversitat horària que possibilita aquesta conciliació.

D’altra banda, la interrupció del curs acadèmic suposa un trencament de la rutina diària i del treball concret per al desenvolupament integral de l’infant. Amb el nostre projecte volem complementar aquesta proposta pedagògica des d’una vessant lúdica i educativa. Conèixer el funcionament general de la contrapart serà, doncs, de gran utilitat per poder plantejar la nostra proposta.

casal1

2.2 JUSTIFICACIÓ DE LES CONSEQÜÈNCIES

A partir de la diagnosi de l’apartat anterior, on queden reflectides les causes que justifiquen el casal, podem determinar les conseqüències i millores que volem aconseguir amb la seva realització. Mitjançant les activitats programades per l’equip educatiu afavorim que els infants estableixin vincles socials entre ells/es, ajudant així al desenvolupament d’actituds, de valors i de normes que seran rellevants en la convivència a la societat actual. Alhora, aquest fet ofereix la possibilitat de relacionar-nos d’una manera diferent, coneixent persones noves i aprofundint en els vincles creats anteriorment.

El fet de comptar amb professionals titulats i amb experiència en el món del lleure, així com d’haver dedicat temps i esforços en l’elaboració de les d’activitats -on hem tingut en compte les particularitats de la part contractant i dels destinataris/es-, alhora que disposem dels recursos necessaris, ens dóna la confiança per poder oferir un servei educatiu de qualitat. Es tracta de tenir en compte tots els elements que intervenen en l’acció pedagògica i d’organització i de gestionar-los de manera eficient i coherent.

3. On es farà?

A banda del centre neuràlgic del casal (L’Escola de Música Pausa), també tenim en compte la realització d’activitats en d’altres espais. En aquest sentit, per exemple, contemplem l’ús de parcs i places.

A l’hora de desenvolupar cada casal de vacances tenim molt en compte, entre d’altres elements, les possibilitats d’espai de què es disposa en cada context. Som molt conscients de la importància d’aquest aspecte, doncs es tracta d’un dels principals condicionants per poder desenvolupar una bona tasca educativa. Vistes les limitacions existents en determinades situacions, l’escola contempla la possibilitat de cercar aquells espais més adients en funció dels objectius que pretenem.

4. A qui va dirigit?

Els destinataris directes dels nostres casals  són els infants de 4 a 11 anys. Hem volgut conèixer amb major profunditat les característiques pròpies d’aquestes edats per poder-hi adequar les activitats. Per fer-ho, ens hem aproximat al seu desenvolupament evolutiu seguint les etapes educatives que determina l’escola. D’aquesta manera, els grups d’edat són: 4 a 6 anys, de 7 a 9 anys, de 10 a 11 anys.

5. Qui ho farà?

INSTITUCIÓ: ESCOLA DE MUSICA PAUSA

L’Escola de Música Pausa entén que l’ensenyament musical és un dels eixos vertebradors de la formació humana, ja que no només ajuda a enriquir culturalment, sinó que ens proporciona valors com la tolerància i la cooperativitat.
Com a finalitat primordial, l’escola pretén ser un centre de difusió i dinamització del barri optant per una pedagogia activa i significativa.

casal4

EQUIP PEDAGÒGIC

LAURA VIÑALS

Estudia Comunicació i Indústries Culturals en la Universitat de Barcelona i paral·lelament cursa el Grau Professional a la especialitat de Flauta Travessera a l’Escola de Música Pausa.

La seva experiència educativa al camp de l’educació  no formal, ve de la mà de les substitucions que ha fet a l’Escola de Música Pausa i dels diversos “canguratges”.

JORDI PULPILLO

Estudia Enginyeria en Telecomunicacions en Sistemes audiovisuals a la Universitat Pompeu Fabra i paral·lelament cursa el Grau Professional en l’especialitat de Guitarra Clàssica.
Des de fa alguns anys col·labora amb l’Aula de Guitarra clàssica com a guitarrista acompanyant i realitzant diverses substitucions. Finalment, des de la creació de l’Orquestra de Guitarres d’aquesta escola comparteix la coordinació i direcció de la mateixa amb la titular de l’especialitat.
En l’àmbit de l’educació no formal compta amb àmplia formació en temes relacionats amb l’esport.

MARÍA BLANQUER

Estudia un Grau en Biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i paral·lelament cursa el Grau Professional en l’especialitat de Piano.

Des de fa alguns anys, col·labora amb l’Escola de Música Pausa fent substitucions de Llenguatge Musical i Cant Coral Musical i a nivell particular també ha impartit classes de piano.

En l’àmbit de l’educació no formal des de fa tres anys forma part del grups d’educadors del Xangó i a més compta amb àmplia experiència amb nens de 4 a 6 anys.

ALEGRIA BORONAT

Estudia  Quart d’ Educació Secundària Obligatòria al col·legi Cardenal  Spínola  Abat  Oliba  i paral·lelament cursa el grau professional en l’ especialitat de Flauta  Travessera.
En l’àmbit de l’educació no formal té experiència amb canguratges.

REBECA MACÍAS

Graduada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i especialitzada en Pedagogia Social per IL-3 UB, compte amb una àmplia experiència no només en el camp de l’Educació Formal, com a Professora de Guitarra Clàssica,titulació que va obtenir del Conservatori del Liceo, i Professora de Secundària, sinó també en el camp de l’educació no formal, havent participat com educadora del temps de lleure i Coordinadora de Projectes de Lleure des de fa 22 anys.

7. Proposta Pedagògica

CENTRE D’INTERÈS: D’ OLÍMPIA A BARCELONA 92 AMB ASTÈRIX I OBÈLIX

El centre d’interès és un mètode pedagògic que parteix de les aportacions d’Ovide Decroly, on les activitats s’organitzen entorn als interessos dels infants. Aquest procés es basa en les característiques d’aprenentatge dels nens i de les nenes: capacitat de globalització; aprenentatge sobre necessitats primàries; educació amb recerca i experiència; mètode assaig/error i joc com a activitat base.

En el nostre casal, doncs, l’interès dels infants es converteix en l’eix dels aprenentatges. Durant la fase de planificació, l’equip educatiu planteja la temàtica del centre d’interès en base a conèixer la Barcelona 92 tot fent música.

En aquest sentit, de la mà d’ Astèrix i Obèlix i amb l’ajuda de la Pedagogia de la Reiteració pretenem ensenyar als nens la música que va caracteritzar un moment històric com els Jocs Olímpics.

HORARI BASE

9:00 Aprenent amb “Astèrix i Obèlix”
9:30 Esmorzem tot Jugant
10:00 PATI
10:30     Construcció/Taller
11:00     Com ser un…
11:20    Excursió
13:00 Dinar
13:30    Temps Lliure/Reunió d’ Avaluació
14:00 Transport Públic
15:30     Banyador /Balls
16:20 Jocs d’ Aigua
16:40 Jocs
16:40     Mural de Punts
16:45      Concert Pedagògic


IMG_0250

 

Share